Καλοκαιρινά μαθήματα Ελληνικών για ξενόγλωσσους μαθητές

To πρόγραμμα ‘Γεια Χαρά’, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας του για παροχή στήριξης σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, προσφέρει καλοκαιρινά μαθήματα ελληνικών σε παιδιά από τρίτες χώρες. Στα μαθήματα, τα οποία εντάσσονται στον 5ο κύκλο του έργου, συμμετέχουν 58 μαθητές μέσω τμημάτων που λειτουργούν στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο. 

Βασική επιδίωξη του έργου είναι να συμβάλει στη διαδικασία ένταξης των παιδιών καθώς η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί βασικό εχέγγυο για την πρόσβαση τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και στη διασφάλιση του δικαιώματος στη μάθηση. Ως αποτέλεσμα, η παροχή μαθημάτων Ελληνικών σε μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία ενισχύει τη προσπάθεια για τη δημιουργία σχολικών τάξεων χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια στη μάθηση και ενισχύει τη δυνατότητα τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Στη Λευκωσία, τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Hope For Children και σε αυτά συμμετέχουν ασυνόδευτα παιδιά από 14 μέχρι 18 χρονών. Στη Λεμεσό και τη Λάρνακα τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τοπικές στέγες φιλοξενίας. Στην Πάφο, το θερινό σχολείο περιλαμβάνει μαθήματα προσαρμογής και βελτίωσης σε παιδιά μεταναστών για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

Το έργο Γεια Χαρά (Geia Xara) υλοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά ο εκπαιδευτικός οργανισμός CARDET σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και την INNOVADE LI. Τη χρονιά που μας πέρασε, το έργο υλοποίησε μια ευρεία σειρά δράσεων με μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ένα πρόγραμμα γονέων διαμεσολαβητών σε σχολεία Παγκύπρια και τη δημιουργία  διαδικτυακών παιχνιδιών. Στόχος του έργου είναι να στηρίξει την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Γεια Χαρά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου: geiaxara.eu

Additional Info

Website:
https://www.geiaxara.eu
Tagged under :