Δευτερο Εκπαιδευτικο σεμιναριο καταρτισης "Υποστηριζοντας την μεταβαση των νεων απο την εκπαιδευση στην αγορα εργασιας"

Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο κατάρτισης για την υποστήριξη της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας, οργανωμένο από τη συμβουλευτική εταιρεία INNOVADE L.I. LTD ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 16 ατόμων.

Το σεμινάριο διεξήχθη στις 3 Ιουλίου 2017, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου STEER. Το έργο STEER περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υλικού, πάνω στο οποίο έχουν καταρτιστεί οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου καταρτίστηκαν στο πώς μπορούν να χρησιμοποιούν το υλικό από τις 7 Ενότητες και εξασκήθηκαν στην εφαρμογή πρακτικών ασκήσεων από την πλούσια συλλογή που περιλαμβάνεται στο πακέτο υλικού. Επίσης η Προσκεκλημένη μας κα. Αικατερίνη Προκοπίου (MBPsS) μίλησε για το YouthWork και το ETS-European Training Strategy Competence Model καθώς και για τις πραγματικότητες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες με τις προϋπάρχουσες γνώσεις τους και την εμπειρία τους ως Youthworkers σε διάφορες οργανώσεις νέων, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση περί του θέματος στην Κύπρο, έδωσαν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το που βρισκόμαστε με αυτό το θέμα στην Κύπρο. Επίσης κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι Youthworkers οι οποίοι ήδη εργάζονται σε διάφορες οργανώσεις νέων περιέγραψαν διάφορες εμπειρίες οι οποίες αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο STEER

European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein [2016-1-CY02-KA205-000749.]

Additional Info

Website:
steerproject.eu
Tagged under :